dijous, 19 de desembre del 2013

PEARLTREES

DESCRIPCIÓ



Pearltrees és una eina "organitzadora" de les pàgines web o altres aspectes relacionats amb la xarxa dels temes que ens interessen, en forma de branques d'un diagrama (arbre) on les fulles serien les perles. Permet la recopilació i organització de qualsevol URL en línia ja que és una eina de curació visual i de col.laboració.
Aquesta eina està vinculada amb el comptes de Facebook i Twitter que permet sincronitzar i compartir, si es desitja, totes les perles recollides. Així doncs, cadascun dels enllaços agrupats en forma d'arbres són públics i accessibles per a tothom.

He considerat oportú compartir el següent vídeo per a que us feu una idea de la utilitat de l'eina:



Pearltrees ens permet recollir informació i continguts directament des de navegadors com el Mozzilla Firefox, el Google Chrome, el Microsoft Internet Explorer i el Safari d'Apple. 

Recomano que per tal de formar un arbre clar i entendor per a la resta de persones que el visitin, és necessari organitzar la informació (vídeos, documents, notícies, imatges...) en perles "carpeta", que quan es cliqui a sobre d'ella es podrà desplegar i mostrar la informació. També dóna l'opció de reorganitzar les perles en el cas de voler una millor organització

Com va comprovar al treball del bon comunicador, amb Pearltrees és possible crear un arbre (projecte) en grup, així com compartir-lo amb la resta d'usuaris. És per tant, una eina on tothom pot produir (organitzar) i consumir (consultar) informació. 

REFLEXIÓ

Aquesta eina resulta molt còmode per a emmagatzemar, classificar, visualitzar, descobrir i compartir tot tipus d'informació.

Cal destacar l'avantatge de poder compartir am diferents usuaris el mateix projecte, així com la rapidesa de visitar altres Pearltrees i recopilar perles interessants, ja que es tracta d'una eina online. Molts mestres la poden utilitzar com a suport digital de l'explicació a classe o els mateixos alumnes per a fer una exposició oral més dinàmica i peculiar.

AMPLIACIÓ

A Processos i Contextos Educatius II, vam haver de fer un treball anomenat el Bon comunicador tot utilitzant aquesta eina. El meu grup vam decidir fer-lo sobre l'Arcadi Oliveres. Vam aprendre a utilizar aquesta eina d'una manera col.laborativa, cadascú va aportar la seva perla i en un moment determinat vam fer una selecció i organització d'aquestes, fins a tenir enllestit l'arbre del nostre bon comunicador.


A continuació us mostro el Peraltree del meu professor de GITIC, en Jorge Coderch, estaria bé que féssiu un cop d'ull als diferents arbres amb les perles corresponents perquè us poden ser útils.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada